MEBO

DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN

Auto-onderhoud zoals het bedoelt is.

Meer onderhoud

Maak een afspraak of vraag offerte.

U kunt bij Autovakmeester MEBO terecht met alle merken auto’s. Onze werkplaats heeft de modernste apparatuur en wij gebruiken in de montage strikt A-kwaliteit producten.

Vervangen distributieriem in SCHOORL

Om met het slechte nieuws te beginnen. Vervanging van de distributieriem is één van de meer prijzige onderhoudswerkzaamheden aan uw auto. De kosten lopen uiteen van € 200 tot wel € 1.000. Een van de redenen is dat bij vervanging extra onderdelen nodig is. Denk aan meelooprollen, spanrollen, ringen en bouten.

Wanneer de distributieriem vervangen?

De door de fabrikant voorgeschreven vervangingstermijn is afhankelijk van uw kilometrage in combinatie met de leeftijd van de auto. Voorbeeld: de fabrikant stelt dat distributieriem iedere 5 jaar of om de 90.000 kilometer aan vervanging toe is. Dan is het afhankelijk van wat u het eerst bereikt. Indien u 20.000 km per jaar rijdt, is de riem na 4,5 jaar toe aan vervanging.

Distributieriem of distributieketting?

Niet elke auto heeft een distributieriem. Sommige hebben een distributieketting. Een auto heeft dus niet beiden, maar een van de twee. Ze hebben namelijk allebei dezelfde functie en daarom is één van de twee genoeg. Zowel de distributieriem als de distributieketting zorgen voor de verbinding tussen de krukas en de nokkenas(sen). Of een auto een distributieriem of distributieketting heeft verschilt per model en/of motortype. In het instructieboekje van de auto staat aangeven. Neem bij twijfel contact met ons op .

Laat het over aan de experts

Het vervangen van de distributieriem is een complexe klus die nauwkeurigheid en expertise vereist. Onze ervaren monteurs beschikken over de kennis en het gereedschap om de distributieriem van uw auto professioneel te vervangen, zodat u zorgeloos kunt blijven rijden.

Kies voor Autovakmeester MEBO

Kies voor Autovakmeester MEBO in Schoorl voor betrouwbaar en professioneel onderhoud van uw auto, inclusief het vervangen van de distributieriem. We bieden hoogwaardige service tegen een eerlijke prijs, zodat u met een veilig gevoel de weg op kunt. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken voor het vervangen van uw distributieriem.

Actie's en en voordelen

Bij MEBOAUTO zorgen we goed voor u en uw auto. 

Goed verzekerd
Auto Onderhouds Plan
Extra zekerheid
Onderhoud met 36 maanden garantie
Extra voordeel
Klantenkaart. Heel veel voor slechts € 59 p/j
Waarom kiezen voor Autovakmeester MEBO

De klant op de 1e plaats. Bij elk onderhoud, bij elke reparatie. Elke keer weer.

Bij ons is de vakman nog een meester in zijn vak. Een professionele alleskunner die doet wat hij belooft. Open, eerlijk en transparant. Een vertrouwd gezicht uit de buurt, die u en uw auto persoonlijk kent.
Reviews

Klanten feedback

Ontdek wat onze klanten te zeggen hebben over de dienstverlening van MEBOAuto. Of het nu gaat onderhoud of de aanschaf van een auto , we waarderen alle feedback.
Veel gestelde vragen over het vervangen van de distributieriem

FAQ distributieriem

Een distributieriem is een essentieel onderdeel van de motor dat zorgt voor de synchronisatie van de bewegingen van de nokkenassen en de krukas. Dit zorgt ervoor dat de kleppen en zuigers van de motor in de juiste timing werken.
De vervangingsinterval van de distributieriem varieert per automodel en fabrikant, maar meestal wordt aanbevolen om dit om de 80.000 tot 120.000 kilometer of elke 5 tot 7 jaar te doen.
Tekenen van een versleten distributieriem zijn onder meer geluiden zoals piepen of ratelen, slijtage van de riem zelf, olielekken en motorproblemen.
Als de distributieriem breekt of versleten raakt, kan dit leiden tot ernstige motorschade, zoals klep- en zuigerbotsingen, wat tot dure reparaties kan leiden.
De kosten van het vervangen van de distributieriem variëren afhankelijk van het model, het merk en de arbeidskosten. Het kan variëren van enkele honderden tot duizenden euro's.
Het wordt vaak aanbevolen om andere onderdelen zoals de waterpomp, spanrollen en geleiderollen gelijktijdig met de distributieriem te vervangen om kosten en tijd te besparen.
Wat is het verschil tussen een distributieriem en een distributieketting?
Wat is het verschil tussen een distributieriem en een distributieketting?
Het vervangen van de distributieriem is een complexe klus die nauwkeurigheid en expertise vereist. Het wordt sterk aanbevolen om dit over te laten aan een professionele monteur.
Ja, het is mogelijk om de distributieriem visueel te inspecteren op tekenen van slijtage, scheuren of beschadigingen. Echter, voor een grondige inspectie is het raadzaam om een monteur te raadplegen.
Uw volgende auto.

Occasions

Bij Autovakmeester MEBO vind u betrouwbare occasions die aan de hoogste standaarden voldoen. Ons gevarieerde aanbod biedt voor ieder wat wils, van compacte stadsauto’s tot ruime gezinswagens. Met uitgebreide inspecties en eerlijke prijzen streven we naar tevredenheid bij elke aankoop. Ontdek uw perfecte tweedehands auto bij MEBO in Schoorl!