MEBO

KOPPELING VERVANGEN

Auto-onderhoud zoals het bedoelt is.

Meer reparaties

Maak een afspraak of vraag offerte.

U kunt bij Autovakmeester MEBO terecht met alle merken auto’s. Onze werkplaats heeft de modernste apparatuur en wij gebruiken in de montage strikt A-kwaliteit producten.

Problemen bij het schakelen of optrekken?

Is uw auto voorzien van een handgeschakelde versnellingsbak en merkt u problemen met het schakelen of het oppakken van snelheid? Dit kan duiden op versleten koppelingscomponenten. Bij Autobedrijf MEBO staan onze ervaren monteurs klaar om uw koppeling te vervangen en uw auto weer soepel en efficiënt te laten schakelen.

Hoe een versleten koppeling herkennen?

Als de koppeling bijna versleten merkt u dit aan het rijgedrag. De auto begint te schokken bij het rijden. Of is een trilling voelbaar in het koppelingspedaal. Een ander voorbeeld is dat het toerental omhoog schiet, maar de auto moeilijk op gang komt. Dat zijn kenmerken van een (bijna) versleten koppeling. Als u dan nog twijfelt, kom dan gerust langs.

Bij het vervangen van een koppeling moet meestal de transmissieolie worden ververst. Verder kan het voorkomen dat het vliegwiel, de hydraulisch druklager, de krukaskeringen, aandrijfaskeringen of priesaskeringen ook aan vervanging toe zijn. Als dat zo is, vragen we uiteraard vooraf toestemming voor reparatie. Zodat u weet waar u aan toe bent.

Werkt de koppeling niet zoals het hoort? Maak vandaag nog een afspraak bij Autovakmeester MEBO en rij met een gerust hart de weg op! Wij kijken ernaar uit om u van dienst te zijn en uw auto in topconditie te houden.

Actie's en en voordelen

Bij MEBOAUTO zorgen we goed voor u en uw auto. 

Goed verzekerd
Auto Onderhouds Plan
Extra zekerheid
Onderhoud met 36 maanden garantie
Extra voordeel
Klantenkaart. Heel veel voor slechts € 59 p/j
Waarom kiezen voor Autovakmeester MEBO

De klant op de 1e plaats. Bij elk onderhoud, bij elke reparatie. Elke keer weer.

Bij ons is de vakman nog een meester in zijn vak. Een professionele alleskunner die doet wat hij belooft. Open, eerlijk en transparant. Een vertrouwd gezicht uit de buurt, die u en uw auto persoonlijk kent.
Reviews

Klanten feedback

Ontdek wat onze klanten te zeggen hebben over de dienstverlening van MEBOAuto. Of het nu gaat onderhoud of de aanschaf van een auto , we waarderen alle feedback.
Veel gestelde vragen over een nieuwe koppeling

FAQ koppeling vervangen

Tekenen van een versleten koppeling zijn onder meer doorslippende koppeling, moeite met schakelen, een zwaar koppelingspedaal, en slechte acceleratie.
De tijd die nodig is voor het vervangen van een koppeling varieert afhankelijk van het type auto en de complexiteit van het werk. Over het algemeen kan het proces enkele uren tot een volledige werkdag duren.
Bij een koppelingsvervanging worden doorgaans de koppelingsplaat, drukgroep en eventueel het druklager vervangen.
Een versleten koppeling kan worden veroorzaakt door normale slijtage door dagelijks gebruik, agressief rijgedrag, slechte rijgewoonten zoals het langdurig laten slippen van de koppeling, en mechanische defecten.
Als u merkt dat uw auto moeite heeft met schakelen, ongebruikelijke geluiden hoort tijdens het rijden, of als het koppelingspedaal zwaar aanvoelt, is het raadzaam om uw koppeling te laten controleren door een professional.
Het vervangen van een koppeling is een complexe taak die speciaal gereedschap en technische kennis vereist. Het wordt aanbevolen om deze taak over te laten aan ervaren monteurs om mogelijke schade aan uw auto te voorkomen.
U kunt de levensduur van uw koppeling verlengen door zorgvuldig en soepel te schakelen, het vermijden van langdurig laten slippen van de koppeling, en regelmatig onderhoud aan uw auto uit te voeren.
De kosten van het vervangen van een koppeling variëren afhankelijk van het model, het type koppeling en de arbeidskosten van de monteur.
Ja, een versleten koppeling kan leiden tot andere problemen zoals overmatige slijtage aan de transmissieonderdelen, verminderde brandstofefficiëntie en verminderde prestaties van de motor.
De levensduur van een nieuwe koppeling varieert afhankelijk van factoren zoals rijstijl, onderhoudsgeschiedenis van de auto en de kwaliteit van de gebruikte onderdelen. Over het algemeen kan een goed onderhouden koppeling vele tienduizenden kilometers meegaan voordat deze weer moet worden vervangen.
Uw volgende auto.

Occasions

Bij Autovakmeester MEBO vind u betrouwbare occasions die aan de hoogste standaarden voldoen. Ons gevarieerde aanbod biedt voor ieder wat wils, van compacte stadsauto’s tot ruime gezinswagens. Met uitgebreide inspecties en eerlijke prijzen streven we naar tevredenheid bij elke aankoop. Ontdek uw perfecte tweedehands auto bij MEBO in Schoorl!